Summa sidvisningar

onsdag 28 december 2011

Onsdag

Nu var det länge sen jag skrev något här. Vi har haft fullt upp med julfirande, mellandagsrea-shopping och lite annat småfix som måste göras.
Julafton spenderade vi några timmar hos min farmor och farfar. De var glada att få träffa Melker igen och häpnade över hur stor och stadig han har blivit. Min stora kille <3
Vi gick även in i ett av bågenhusen, där mamma och pappa håller på att renovera om pappas gamla kontor till en lägenhet. Det kommer bli så himla fint där! Spännande för övrigt med en lägenhet utan räta vinklar :P
Resten av kvällen spenderade vi med våra kära grannar Amanda och Basse. Vi såg på Karl Bertil Jonssons jul, spelade spel och åt alldeles för mycket mat.
Nu verkar Melker ha bajsat klart och vill ha min uppmärksamhet. Jag återkommer senare med resten av julhelgen :)

torsdag 22 december 2011

Jaaa

Vilken bra dag det här blev! Först sov jag och lillkillen läänge (det behövde vi nog båda) sen fick jag trevligt besök i form av Ella som hade med sig te och clementiner och hjälpte mig massor genom att sysselsätta lillen när jag åt lunch och diskade åt oss. Jesper kom hem från skolan och hade varit hemma en stund då hans telefon ringde. Han hade fått jobbet han sökt på Lantmäteriet! Vår inkomst kommer därmed att öka massor! Och framförallt kommer den vara vår! Vår alldeles egna! Inga bidrag (utom barnbidraget), inget försörjningsstöd. Och bäst av allt, vi kommer kunna dra ner på antalet föräldradagar jag tar ut i veckan så de räcker längre. Åh, jag är så himla glad!
Dagen blev ju inte heller sämre av att Lars, mamma och pappa tittade förbi med en diskmaskin till oss :) den är visserligen inte inkopplad än, men det känns lite mer ok att diska när man vet att man snart kommer slipper nästan all handdisk :)
Kvällen spenderade jag i köket. Jag gjorde Mozartkulor och twixkakor. Twixkakorna var ett helt nytt recept, det ska bli väldigt spännande att se hur de blir. Jag orkade dock inte göra helt färdigt då klockan blev ganska mycket innan jag var klar. Så imorgon eller på fredag ska jag smälta choklad och göra färdigt.
Imorgon ska vi fira lilla julafton hos Lars och Britt-Marie. Början på julen är här ;) jag har egentligen noll och ingen julstämning, men lite julmys imorgon kan kanske råda bot på det.
Nu är klockan mycket, jag ska sova. Godnatt!

fredag 16 december 2011

sitta själv

Melker har aldrig varit så intresserad av att lära sig sitta. Det har alltid varit mycket intressant att ståträna (vilket det ju såklart är alldeles för tidigt för honom att göra på egen hand.) Men idag satt jag med honom på golvet och provade att låta honom sitta. Döm av min förvåning när han sitter kvar! Jag blir så chockad att jag räknade antalet sekunder med hjälp av tickandet från väggklockan 100sek! (visst, det kan ha varit nån sek mer eller mindre, men ändå!)
På eftermiddagen fick jag besök från finaste Rebecca :) vi bakade scones och lekte med Melker. Skönt med lite sällskap och någon att prata med. Och så var det ju sällskap av bästa sorten ;) Melker uppförde sig finfint även om han blev lite trött i slutet och somnade innan hon for hem. Inte nog med att jag fick trevligt umgänge i flera timmar, jag fick en burk hemgjord lemon curd och plommonmarmelad! Sjuuuuukt gott! Nu ska jag mumsa i mig den sista biten scone (heter det så i singular?) och ha en lugn fredagkväll med antingen nån av Harry Potter-filmerna eller de tecknade Sagan om ringen från 70-talet ^^

tisdag 13 december 2011

Vill du?

Klockan var strax efter midnatt och jag fick äntligen öppna kuvertet som legat på mitt skrivbord i ungefär en timme. Vi la Melker i sin säng och bad honom vara snäll och sova. Han var snäll och relativt tyst, låg bara och pratade med sina fötter ett tag och vi fick peta in nappen ett par gånger.
Anyways, i kuvertet låg ett A4 med första textraderna till vår sång "a little piece of heaven", längst ner stod det "nästa lapp är i linneskåpet" och så fortsatte det, in i Melkers rum, ut till vardagsrummet. På det sista papperet fanns det några rader som Jesper hade skrivit själv. En av dem var "Will you marry me?".
Jesper plockade fram en bukett vita krysantemum med silverglitter på, en ask Aladdin-hjärtan och ringarna som legat och väntat på oss i ungefär en månad. Han tittade mig djupt i ögonen och sa "vill du gifta dig med mig?" "självklart!" utbrast jag och kramade honom hårt.
Nu sitter ringarna där de ska, och jag får äntligen börja planera på allvar :) känns så skönt att äntligen kunna prata om det, vi har ju gått och hållit på det här rätt länge :)

I min ring står det:
"mine until the end of time
Jesper 13/12-2011"
I Jespers står det:
"My little piece of heaven
Johanna 13/12-2011"

Jag är så lycklig <3

söndag 11 december 2011

Mitt lilla hjärta

Älskade barn! Som han håller mitt hjärta i sina händer <3
Han satt för ett par timmar sen i Jespers famn  och halvsov, ögonlocken blev tyngre och tyngre och till sist trodde vi att han sov. Då la Jesper ner honom i vaggan. Han öppnade ögonen och jag tänkte "shit, nu är det kört!" men han bara tittade på mig, log med hela ansiktet och slöt ögonen igen <3
Nu när jag skulle lägga honom i hans säng var han jättetrött men glad och låg länge och småpratade med mig. Till sist fick han tag i mitt ena finger och snuttade på det med ett stadigt grepp om min hand med båda sina händer. Åter igen öppnade han ögonen ordentligt, log jättestort mot mig och slöt ögonen igen.
Jag försökte efter en stund ta tillbaka mitt finger, men då höll han bara ännu hårdare och det verkade som att han skulle vakna. Försiktigt försiktigt fick jag loss mitt finger och nu sover han sött i sovrummet.
Mitt älskade älskade barn <3
Bilden är inte från ikväll, men ni förstår principen. Han gillar pekfingrar, han lånade bara mitt ikväll.

fredag 9 december 2011

En bild eller två, kanske fler

Känns som att jag har varit dålig på att lägga upp bilder på senaste, så här kommer ett par stycken.

En vändning

Ibland måste man få klaga lite för att det ska kännas bättre. Känns som att jag har klagat en hel del på senaste, men så känns det också mycket bättre nu. Kanske hör det ihop, kanske inte. Kanske har det att göra med att jag knappt har varit hemma sen i måndags, på dagtid i alla fall.

Tisdag var jag med Rebecca på stan och fikade samt tittade efter lite julklappar. Melker sov mest.

Onsdag tog jag mig en promenad till Ålidhem. Totalt var jag borta i typ 3 timmar, då hälsade jag på hos skuggorna också.

Igår tog mamma hand om Melker i en timme medan jag gick och klippte mig. Så skönt att bara sitta och bli ompysslad en stund! Sen att jag och frisören bara pratade om graviditeter, förlossningar och barn är en helt annan femma. Hon klippte mig när jag var gravid också, så vi hade lite "catching up" att göra :)

Efter frisörbesöket träffade vi Amanda och Solveig för en fika på café station. Det är synd att de bor så långt borta, det vore trevligt att kunna umgås mer.

På kvällen promenerade vi ner till Ica Maxi för att handla lite småsaker till idag. Idag ska jag nämligen till Holmsjön och baka pepparkakor :) det blir en heldag med bak, lunch och fika. Ska bli spännande att se hur det kommer gå att baka med Melker med. Han är ju inte världsberömd för att vara nöjd och glad medan jag grejar med mitt direkt :P menmen, det viktigaste är egentligen det trevliga umgänget jag förväntar mig få :)

(btw, blogga ÄR viktigare än att sova, jag lovar!)

onsdag 7 december 2011

Idag lägger jag ribban lågt. Mitt mål är att ta mig till Ålidhems centrum och posta ett brev. Tittar kanske in på skuggan och kramar Emil och Magnus på födelsedagen om de är där.
Jag har legat vaken sen klockan 4. Egentligen helt utan anledning. Jag har inte ens haft en massa saker att grubbla på, som brukar vara anledningen till att jag ligger vaken. Jag kände mig helt enkelt inte trött, trots bara 3 timmars sömn. Nu börjar jag känna mig trött dock. Och nu tycker Melker att det är morgon. Vi är så i fas idag att man kunde gråta... Aja, han får mat nu och så hoppas jag att vi båda kan somna om en stund.

lördag 3 december 2011

Lördag

Vad gör man när man ligger vaken en lördag morgon och resten av familjen sover? Först slår man Jespers rekord i Ticket to ride Pocket. Jag låg före honom länge, han berättade stolt igår att han slagit mig med fem poäng. Nu slog jag honom igen, med 14 poäng :D ska bli kul att se hur han reagerar när han ser det :P

Annars då? Jag har bokat klipptid tills på torsdag, då ska Melker vara med sin mormor en stund och jag ska bli lite ompysslad. Jag har inte klippt mig sen i mars-april någon gång, så det är verkligen på tiden.

Igår var jag och Melker på stan och lunchade med Karin, Jonas och deras lille Otis. Otis var så söt och snäll, han sov hela tiden. Melker var vaken länge nog för att fyra av några riktigt strålande leenden, charmtrollet, sen sov han med. Precis när vi var på väg att gå kom Mona förbi så vi gick en liten sväng mot Öst på stan med henne också.

Hmm, har det hänt något mer på senaste som är värt att berätta... Jesper verkar trivas med utbildningen. Han jobbar på i en rasande fart och är efter bara en vecka och nån dag klar med introduktionen, som vanligtvis brukar pågå i 4 veckor. Det känns bra att han har hittat något som intresserar honom. Jag och Melker klarar oss ganska bra på egen hand, men det är svårt att hitta saker att göra tycker jag. Nu mailade jag Carlskyrkan för ett par dagar sen om babymassage, får se om de har plats för oss. Vore kul att lära känna lite andra föräldrar i området.

Idag blir det nog en lugn dag. Jag tänkte laga broccolipuré till Melker. Han fick prova mosad potatis med timjan i förrgår, det var en hit! Han anföll nästan skeden så jag var rädd att han skulle få den i halsen. 3 iskuber potatis åt han. Palsternacka som han fick smaka förra veckan var inte lika poppis. Jag köpte även hem katrinplommon och päronpuré igår som han ska få som "efterrätt" för att hålla igång magen.

Justja! Igår låg Melker på pusselmattan och grejade på som vanligt. Jag tittade bort en minut eller så och när jag tittar tillbaka han han ålat sig framåt över en halvmeter! Jag är så stolt så jag kanske spricker :) fast han kan gärna få ta det liite lugnt. Rätt vad det är får vi jaga honom runt i lägenheten :P
Tiden går för fort.